دوشنبه ۱۳۹۱/۱۱/۲۳

در نشست شوراي راهبردي فاواي كلان شهرهاي كشور مطرح شد؛

آمادگي شهرداري قزوين براي پايلوت شدن در اجراي پروژه هاي فناوري اطلاعات

در پنجاه و سومين نشست شوراي راهبردي مديران سازمان هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري هاي كلان شهرهاي كشور، شهرداري قزوين براي سرمايه گذاري در اجراي برخي پروژه ها به مركزيت قزوين، اعلام آمادگي كرد.

 

به گزارش روابط عمومي سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري قزوين؛ در ابتداي اين نشست، عباس ظاهري رئيس شوراي اسلامي شهر قزوين با مثبت ارزيابي كردن اين نشست ها اظهار اميدواري كرد: با همفكري، تعامل و تبادل اطلاعات ميان شهرهاي مختلف كشور، بتوان وظايف محول شده را به نحو مطلوب تري انجام داد و گام هاي مثبتي در اجراي پروژه ها برداشت.
رئيس شوراي اسلامي شهر قزوين به تأثير آمار و فناوري اطلاعات در رفع معضلات جامعه اشاره و عنوان كرد: آمار و فناوري اطلاعات، در برنامه ريزي هاي جامعه نقش بسزايي دارد و به حذف كار هاي دستي و سنتي، كاهش هزينه ها و جلوگيري از اتلاف وقت، كمك شاياني كرده است.
ظاهري، مديريت و فرهنگ سازي در خصوص استفاده از تجهيزات در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات را از مهم ترين وظايف سازمان هاي فاوا دانست و خاطر نشان كرد: تأثير اين نشست ها در پيشرفت سازمان هاي فناوري اطلاعات و برقراري ارتباط ميان كلان شهر هاي كشور بسيار چشمگير بوده، زيرا تبادل اطلاعات مهم ترين عامل اين پيشرفت ها محسوب مي شود.
وي در پايان با گراميداشت دهه فجر اظهار داشت: امام خميني (ره) همچون نوري درخشيد و انقلابي بي نظير را رقم زد تا راه را براي آزادي خواهان باز كند و امروزه ملت هاي ديگر نيز به پيروي از انقلاب اسلامي ايران، خود را از نابودي و گمراهي نجات مي دهند.
آمار و اطلاعات تحليلي، در تصميم گيري ها و تصميم سازي ها بسيار م‍ؤثر است
مسعود نصرتي شهردار قزوين نيز در اين مراسم با اشاره به پيشرفت سازمان هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات در كشور بيان كرد: سازمان هاي فاوا در شهرداري هاي كشور، نسبت به برخي ديگر از سازمان ها، سازماني نوپا محسوب مي شود ولي از نظر پيشرفت و عملكرد از سرعت بالايي برخوردار بوده است.
شهردار قزوين لازمه شرايط روز كشور و شهرهاي مدرن را وجود پشتيباني الكترونيكي دانست و اظهار كرد: سازمان هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات بايد با ابزار و تجهيزات خود، نسبت به پشتيباني الكترونيكي شهرداري ها اقدام كنند كه در شهر قزوين پشتيباني خوبي در اكثر حوزه هاي شهرداري توسط سازمان آمار و فناوري اطلاعات صورت گرفته است.
نصرتي تعامل سازمان آمار و فناوري اطلاعات شهرداري را با شهرهاي موفق كشور در حوزه فناوري اطلاعات مثبت ارزيابي كرد و گفت: قزوين جزو معدود شهرهايي است كه به بحث شهر الكترونيك پرداخته است و شهروندان مي توانند بدون نياز به مراجعه حضوري، از امكانات و تجهيزات شهرداري به صورت الكترونيكي بهره مند شوند.
وي با تأكيد بر ضرورت پرداخت سازمان هاي آمار و فناوري اطلاعات به بانك اطلاعاتي و ايجاد شرايط تحليلي براي مديران خاطر نشان كرد: اين سازمان ها بايد به عنوان حوزه پشتيبان شهرداري ها، آمار و تحليل مناسبي را ارائه دهند تا شهرداري بتواند در تصميم گيري هاي خود موفق باشد، زيرا اين آمار و اطلاعات در تصميم گيري ها و تصميم سازي ها نقش مهمي ايفا مي کند.
شهردار قزوين از تأسيس دفاتر خدمات الكترونيكي شهر خبر داد و گفت: لايحه اين طرح براي ارائه به شوراي اسلامي شهر قزوين در حال نهايي شدن است كه اميدواريم با استفاده از تجربيات شهرهاي ديگر، لايحه اي با اقتدار به شورا ارائه دهيم و اين دفاتر در شهر قزوين نيز راه اندازي شود.
مسعود نصرتي به جاذبه هاي تاريخي و گردشگري شهر قزوين اشاره و بيان كرد: سراي سعدالسلطنه، بزرگ ترين كاروانسراي درون شهري خاورميانه است كه در مركز شهر قزوين قرار دارد و از جايگاه فرهنگي، اجتماعي و گردشگري برخوردار است و با وجود سرمايه گذاري در مرمت و نگهداري اين اثر تاريخي توسط شهرداري قزوين، نگاه اقتصادي به اين اثر وجود ندارد.
وي در پايان، دروازه ها، دولتخانه و آب انبار ها را جزو ديگر بناهاي تاريخي و توريستي اين شهر دانست و عنوان کرد: باغستان سنتي شهر قزوين نيز با 2 هزار و 650 هكتار، در مرحله ثبت جهاني دانست، زيرا در اين باغستان، درختاني با عمر 700 تا هزار ساله با ويژگي هاي نادر و متمايز وجود دارد.
چشم انداز سازمان آمار و فناوري اطلاعات؛ شهرداري الكترونيك، خدمات الكترونيك و شهر الكترونيك
محسن اسفندياري مدير عامل سازمان آمار و فناوري اطلاعات شهرداري نيز طي سخناني در معرفي قزوين اظهار كرد: اين شهر با 400 هزار نفر جمعيت و شهرداري آن با قدمت 100 ساله، داراي 3 منطقه، 7 ناحيه و 16 سازمان براي مديريت شهري مي باشد كه بودجه سال جاري آن 333 ميليارد تومان بوده و در 2 سال اخير،400 ميليارد تومان نيز از طريق سرمايه گذاري به بودجه شهرداري اضافه شده است.
مدير عامل سازمان آمار و فناوري اطلاعات با بيان چشم انداز تعيين شده سازماني گفت: طرح جامع و چشم اندازي تحت عنوان «شهرداري الكترونيك، خدمات الكترونيك و شهر الكترونيك» براي اين سازمان تعيين شده است كه در اين راستا، اقداماتي در حال پيش بيني و اجرا است.
اسفندياري به پروژه ها و اقدامات سازمان آمار و فناوري اطلاعات در راستاي تحقق چشم انداز توسعه شهر اشاره و بيان كرد: ايجاد مركز داده با استانداردهاي لازم و تجهيزات مورد نياز، از جمله تجهيزات ذخيره سازي و اتاق برق الكتريكال و توسعه فيبر نوري به طول 34 كيلومتر كه 10 كيلومتر آن به روش ميكرو ترانچ براي برقراري استوديوي شهر با صدا و سيماي مركز استان ايجاد شده، پشتيباني حوزه فناوري اطلاعات منطقه 3 شهرداري و تجهيزات مركز كنترل ترافيك در اين منطقه، از جمله اقدامات اين سازمان مي باشد.
وي از راه اندازي اتوماسيون شهرسازي به عنوان ديگر پروژه هاي اين سازمان ياد و خاطر نشان کرد: اسكن و بايگاني پرونده هاي شهرسازي و نوسازي به منظور مكانيزه كردن آنها و تجميع بايگاني ها، تلخيص و برداشت داده هاي آماري و مناسب سازي واحد هاي شهرسازي مناطق 3 گانه شهرداري، از ديگر اقدامات اين سازمان به شمار مي رود.
مدير عامل سازمان آمار و فناوري اطلاعات شهرداري قزوين با اشاره به ساماندهي اطلاعات املاك شهر در قالب مميزي املاك عنوان كرد: اين سازمان همچنين در شناسه دار كردن قبض هاي پرداخت نوسازي، پسماند و صنفي و همكاري با معاونت مالي و اداري در برگزاري جشن خوش حسابان اقدام كرده است.
اسفندياري ارائه خدمات الكترونيك شهرسازي به شهروندان را از مهم ترين اقدامات اين سازمان عنوان و بيان كرد: ضوابط شهرسازي براي بهره برداري شهروندان از اطلاعات آن، براي پي گيري درخواست ها، پرداخت الكترونيكي عوارض نوسازي، صنفي، دانشنامه، اعلام ضابطه و... بر روي پرتال شهرداري قزوين قرار گرفته است.
وي با اشاره به برقراري ارتباط ميان سيستم ها و نرم افزارهاي مختلف شهرداري گفت: اين سازمان براي اجراي طرح هاي خود، با ادارات مختلف از جمله اداره پست و ثبت احوال استان و نيز شهرداري مشهد تفاهم نامه هايي منعقد كرده است.
مدير عامل سازمان آمار و فناوري اطلاعات به راه اندازي اتوماسيون مالي- اداري نيز اشاره و بيان كرد: اين سيستم براي تجميع اطلاعات مربوط به مأموريت و مرخصي و درخواست كالا از انبار راه اندازي شده است.
از ديگر اقدامات اين سازمان، راه اندازي نرم افزار تعمير و نگهداري سيستم هاي حوزه هاي مختلف شهرداري تحت وب و يكپارچه سازي نظام آماري شهرداري قزوين و سازمان هاي آن مي باشد.
اسفندياري در ادامه، راه اندازي نرم افزار عوارض خودرو را از اقدامات مهم اين سازمان دانست و عنوان كرد: اين نرم افزار به 18 دفتر پيشخوان دولت در سطح استان و تمام شهرداري هاي استان ارائه شده است و در اين رابطه تفاهم نامه اي با شهرداري مشهد نيز منعقد شده است.
وي راه اندازي نرم افزار آرامستان ها را از ديگر اقدامات اين سازمان برشمرد و خاطر نشان كرد: براي تهيه اين نرم افزار، داده هاي آماري از بهشت فاطمه، صدر، حسيني و نوبلي در 3 بخش نقشه برداري GIS، برداشت اطلاعات ميداني و عكس قبور و در پايان ورود آنها به نرم افزار، جمع آوري و اجرايي شده است و برنامه شهرداري قزوين، توسعه اين نرم افزار در شهرداري هاي سطح استان است.
مدير عامل سازمان آمار و فناوري اطلاعات گفت: پرتال شهرداري قزوين نيز با نشاني WWW.QAZVIN.IR به منظور ارائه خدمات الكترونيكي به شهروندان و پرتال داخلي شهرداري براي اتوماسيون اداري، نرم افزار آماري و گزارشات مالي راه اندازي شده است.
اسفندياري راه اندازي نرم افزار 137، آموزش منابع انساني و ساماندهي دكل هاي مخابراتي را از ديگر اقدامات سازمان بيان كرد و افزود: توسعه زير ساخت هاي شهرداري و سازمان هاي آن با هدف بهبود بستر ارتباطي با دستگاه هاي مختلف و شهرداري هاي استان با محوريت استانداري نيز توسط اين سازمان صورت گرفته است.
وي در پايان، پيشنهاداتي از طرف شهرداري قزوين به شوراي راهبردي فاواي كلان شهر هاي كشور ارائه داد و گفت: پيشنهاد مي كنيم تمام مراكز استان ها كه داراي سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات مي باشند، به عضويت شوراي راهبردي كلان شهر هاي كشور در آيند تا تبادل اطلاعات به طور كامل و در همه شهرها گسترش يابد.
مدير عامل سازمان آمار و فناوري اطلاعات همچنين گفت: شهر قزوين اين آمادگي را دارد تا در برخي پروژه ها در حوزه فناوري اطلاعات سرمايه گذاري و به عنوان پايلوت اجراي اين پروژه ها در آيد و نتايج را اعلام كند.
اسفندياري در پايان خاطر نشان كرد: پيشنهاد ديگر شهرداري قزوين اين است كه به تمامي شهرداري هاي كشور اعلام شود تا طبق قانون، نسبت به دريافت عوارض خودرو اقدام كرده و از طريق وب سرويس به نرم افزار عوارض خودرو وصل شوند كه اين موضوع بايد از طريق سازمان شهرداري هاي كشور اطلاع رساني شود.
طرح هاي مطالعاتي مشترك بايد ميان شهرداري ها صورت گيرد
همايون يزدان پناه، دبير شوراي راهبردي فاواي کلان شهرهاي کشور و رئيس سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري اصفهان گفت: اگر سازمان هاي فناوري اطلاعات تشكيل نمي شد، IT جايگاه خوبي در بين شهرداري ها نداشت چرا که تشكيلات سازماني مي تواند تأثير بسزايي در پيشرفت و بهبود عملكرد حوزه فناوري اطلاعات داشته باشد.
دبير شوراي راهبردي فاواي كلان شهرهاي كشور با بيان اين مطلب كه سازمان هاي فناوري اطلاعات در مسير تكامل قرار گرفته اند، اظهار داشت: ارتقاي ساختار سازمان ها بايد در دستوركار قرار گيرد و هدف آن ارائه خدمات الكترونيك و ايجاد شهر الكترونيك باشد كه البته اين كار بسيار انرژي بر است ولي با رشد تكنولوژي، جايگاه اين سازمان ها در حال پيشرفت مي باشد.
رئيس سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات اصفهان ادامه داد: اين سازمان ها بايد نقش حاكميتي در شهرداري داشته و تمام فعاليت ها با فناوري اطلاعات هماهنگي داشته باشد زيرا اين كار به نفع شهرداري ها خواهد بود و مي توانند با استفاده از امكانات آنها نسبت به انجام سريع و به روز كارها بدون اتلاف وقت و هزينه اضافي اقدام كنند.
يزدان پناه به تبادل اطلاعات و تجربيات ميان سازمان هاي فاواي شهرداري هاي كشور اشاره و عنوان كرد: امنيت اطلاعات در بحث فناوري اطلاعات نيز از بحث هاي مهمي است كه بايد مورد توجه مديران قرار بگيرد.
وي در پايان خاطر نشان كرد: سازمان هاي فاوا مي توانند در خصوص موضوعاتي كه علاقه مند به سرمايه گذاري در آن هستند، به صورت پروژه مطالعاتي مشترك ميان چندين شهرداري شركت کنند تا كاهش هزينه ها و جلوگيري از اتلاف وقت را در پي داشته باشند.
 
 
 

 

تصاویر مرتبط