دوشنبه ۱۳۹۴/۱۰/۱۴

از کجا اينترنت بگيريم؟

از کجا اينترنت بگيريم؟
 

ضريب دسترسي به اينترنت در ايران به سرعت در حال رشد است؛ با اين وجود همچنان بخش قابل توجهي از کاربران اينترنت از شيوه‌هاي اتصال به اينترنت و به ويژه روش هاي جديد اتصال اطلاعات کاملي ندارند.

اينترنتصحبت‌ هاي مسئولان وزارت ارتباطات گوياي آن است که طي دو سال گذشته تعداد کاربران اينترنت پرسرعت خانگي يا ADSL از سه ميليون به نزديک 10 ميليون کاربر رسيده و در زمينه اينترنت همراه هم با ارتقاء خدمات ارائه شده و گذر از نسل دو يا همان GPRS  به نسل‌هاي بالاتر (3Gو 4G ) تعداد مشترکان به بيش از 10 ميليون نفر رسيده است.
بر اين اساس مي توان نتيجه گرفت که دسترسي سريع به اينترنت طي سال هاي گذشته به يک مطالبه عمومي تبديل شده و بخش قابل توجهي از مردم به دنبال دسترسي به اين خدمت هستند.
اما براي اتصال به اينترنت راه هاي مختلفي وجود دارد که با توجه به ورود گسترده به نسل‌هاي سه و چهار ارتباطي طي يک سال گذشته، برخي شيوه ‌هاي جديد نيز به راه‌ هاي قبلي افزوده شده و طبيعتا داشتن اطلاعات جامع درباره اين شيوه‌ ها مي‌تواند مشترکان را در خريد بهترين و کارآمدترين سرويس ياري کند.
البته پيش از انتخاب سرويس لازم است مشترک براي خود مشخص کند که قرار است چه حجم اينترنتي را با چه سرعت و قيمتي و در چه محدوده جغرافيايي خريداري کند چرا که اين موارد از موضوعات مهم دسترسي به شمار مي روند.
اينترنت پرسرعت خانگي يا ADSL
طي يک سال گذشته با توجه به پايان انحصار رايتل و ورود اپراتورهاي اول و دوم کشور به عرصه ارائه خدمات اينترنت باند پهن موبايل(3Gو 4G ) به نظر مي رسد شيوه غالب مشترکان براي اتصال به اينترنت بهره گيري از تلفن همراه باشد اما بر اساس آمارهاي رسمي که از تابستان سال گذشته تا کنون به روز نشده اتصال از طريق ADSL  محبوب ترين شيوه ايرانيان براي دسترسي به اينترنت است.
در اين شيوه مشترکان به ازاي پرداخت مبلغي مودمي را از مخابرات يا 11 شرکت هاي ندا خريداري کرده و به ازاي هر ماه اشتراک مبلغي را پرداخت مي کنند.
افرادي که از ADSL استفاده مي کنند از اين امکان برخوردارند که مودم هاي خود را به شکل سيمي يا بي سيم خريداري کنند. در مودم هاي سيمي که استفاده از آنها کمتر است کاربر مي تواند به واسطه يک سيم رابط مودم را به دستگاه مدنظر خود (رايانه خانگي، لپ تاپ يا تبلت) نصب کرده و از اينترنت تنها براي يک دستگاه که به مودم متصل است بهره بگيرد.
اما در مودم هاي وايمکس يا بي سيم فرد مي تواند از طريق يک مودم به طور همزمان براي چندين دستگاه از رايانه گرفته تا تلفن همراه اينترنت داشته باشد. همچنين مشترک مي تواند بر اساس ميزان مصرف خود حجم خاصي از ديتا را خريداري کند.
اين شيوه اگرچه از نظر سرعت و حتي قيمت مزايايي نسبت به ساير شيوه ها دارد اما اشکال عمده اي نيز دارد و آن اينکه اين سرويس بر روي خط تلفن ارائه مي شود و تنها در محدوده محل سکونت فرد در دسترس خواهد بود. در برخي مناطق مخابراتي هم ممکن است شرکت هاي مختلف به دلايل متعدد قادر به ارائه سرويس نبوده و تنها مخابرات اين سرويس را ارائه کند.
که طي دو سال گذشته تعداد کاربران اينترنت پرسرعت خانگي يا ADSL از سه ميليون به نزديک 10 ميليون کاربر رسيده و در زمينه اينترنت همراه هم با ارتقاء خدمات ارائه شده و گذر از نسل دو يا همان GPRS به نسل‌هاي بالاتر (3Gو 4G ) تعداد مشترکان به بيش از 10 ميليون نفر رسيده است

 
اينترنت موبايل از GPRS تا 3G و 4G
شيوه ديگري که طرفداران بسيار دارد و به ويژه با گسترش دسترسي مردم به نرم افزارهاي ارتباطي موبايل بيشتر مورد توجه قرار گرفته شيوه اتصال از طريق اپراتورهاي تلفن همراه است.
در اين روش مشترک مي تواند از طريق سيم کارت خود از اينترنت نيز استفاده کند. در اين شيوه تا سال گذشته اپراتورهاي اول و دوم کشور به ارائه اينترنت نسل دو يا GPRS مي پرداختند که اين روش از سرعت چندان بالايي برخوردار نبوده و به همين دليل کمتر مورد توجه مشترکان قرار مي گرفت.
اما از شهريور ماه سال گذشته با پايان يافتن دوره انحصار رايتل، همراه اول و ايرانسل نيز مجاز به ارائه اينترنت پهن باند شده و بدين ترتيب ارائه 3G و 4در بسياري از شهرهاي کشور عملياتي شده و با توجه به سرعت بالاي اين نسل علاقمندي افراد براي استفاده از اينترنت موبايل به شکل قابل توجهي افزايش يافت.
در اين روش کاربر مي تواند از طريق سيم کارت خود به استفاده از اينترنت بر روي گوشي هوشمند يا تبلت سيم کارت ‌خور بپردازد اما علاوه بر اين مورد اپراتورهاي مختلف به ارائه مودم‌ هاي جيبي و همراه نيز پرداخته و مودم ‌هاي مختلفي را وارد بازار کرده اند.
اين مودم ‌ها نيز داراي دو گونه هستند که در اولين گونه آنها مودمي شبيه به فلش در اختيار فرد قرار داده مي شود تا از طريق اتصال آن به دستگاه مورد نظر فرد در هر منطقه اي بتواند از اينترنت سيم کارت استفاده کند.
اينترنتالبته در اين شيوه بايد به اين نکته نيز توجه داشت که دسترسي به اينترنت پرسرعت نسل سه تنها در شرايطي ميسر است که منطقه اي که شما در آن قرار داريد از سوي اپراتور تلفن همراهتان تحت پوشش 3درآمده باشد چرا که طي يک سال گذشته هنوز تمام نقاط کشور تحت پوشش اين شبکه درنيامده است.
نکته ديگر آنکه استفاده آزاد از اينترنت سيم کارت در اغلب مواقع به هيچ عنوان به صرفه نيست و لازم است افراد پيش از دسترسي حتما بسته‌ هاي تشويقي اپراتورها را فعال کرده باشند تا با هزينه اي گزاف مواجه نشوند.
البته برخي اپراتورها نيز مودم هاي وايمکس يا بي سيم 3G و 4را نيز ارائه کرده اند که به واسطه استفاده از آنها مي توان در شعاعي خاص به طور همزمان با وارد کردن رمز عبور براي 10 دستگاه از رايانه گرفته تا گوشي موبايل از اينترنت سيم کارت قرار گرفته در مودم استفاده کرد.
اين شيوه اگرچه ممکن است در قياس با ADSL از سرعت کمتر و هزينه بيشتري برخوردار باشد اما سادگي اتصال، عدم نياز به ماندن در صف انتظار و از همه مهم تر دسترسي به اينترنت در نقاط مختلف و در حين حرکت از جمله مزاياي آن است.
وايمکس و دايال آپ
فناوري وايمکس نيز از ديگر شيوه‌ هاي اتصال است که به تدريج جاي خود را به شيوه‌ هاي ديگر مي دهد. در اين شيوه نيز فرد مي تواند از طريق دو شرکت عمده ارائه دهنده اين خدمات يعني ايرانسل يا مبين نت مودمي را خريداري کرده و از طريق آن در نقاط مختلفي که تحت پوشش شبکه اپراتور است به اينترنت دسترسي داشته باشد.
اما تفاوت مودم هاي وايمکس با 3G در آن است که در شيوه 3G و 4در صورتي که تحت پوشش شبکه قرار داشته باشيد حتي در حين حرکت هم امکان اتصال داريد اما در شيوه اتصال از طريق وايمکس چنين امکاني وجود ندارد.
شيوه دايال آپ نيز شيوه اي قديمي در اتصال به اينترنت است که اگرچه ممکن است در نظر برخي به خاطره‌ها پيوسته باشد اما طبق آماري که تابستان سال گذشته ارائه شده همچنان علاقمندان خاص خود را دارد. در اين شيوه نيز کاربران از طريق خريد کارت هاي اينترنت و استفاده از رمز کاربري و عبور آنها مي توانند به ازاي مبلغ پرداخت شده از اينترنت استفاده کنند.