5/25/2013

راهنماي بهترين روش‌ها براي جستجوي بهينه در اينترنت

 

راهنماي بهترين روش‌ها براي جستجوي بهينه در اينترنت

عموماً با جستجوهاي ساده‌اي که در گوگل انجام مي‌دهيم، مي‌توانيم به راحتي به نتيجه‌ي مطلوب خود برسيم. اما زماني که گوگل از پاسخگويي باز مي‌ماند چه مي‌توان کرد؟ در اين مقاله کوشيده‌ايم برخي از ترفندهاي مهم در کار با غول جستجوگرهاي اينترنتي را براي شما شرح دهيم. تا در کند و کاوهايتان به اين نتيجه‌ي برسيد که «عاقبت جوينده يابنده بود». از اين گذشته اين راهنما علاوه بر گوگل، به بينگ و ياهو نيز گوشه چشمي دارد.


گرچه همه‌ي ما کم و بيش از گوگل استفاده مي‌کنيم با اين حال اين جستجوگر نيز به قول معروف گاهي «کم مي‌آورد». به همين خاطر بر آن شديم تا برخي فوت‌هاي کوزه‌گري و ترفندهاي اساسي را با شما گراميان در ميان بگذاريم. لازم به توضيح نيست که هر چند اين موارد پيرامون اين جستجوگر مطرح شده، اما محدود به گوگل نيست و کم و بيش مي‌توانيد ترفندهاي مشابهي را در کار با ساير جستجوگرهاي اينترنتي نيز به کار گيريد.
راستي اگر هم گاهي تمام جستجوهايتان در گوگل به نتيجه نمي‌رسيد و به بن بست فلسفي برمي‌خوريد، توصيه مي‌کنيم ازلت نشيني را رها کرده و از ساير جستجوگرهاي اينترنتي نيز کمک بگيريد.
 
ايجاد پرس و جوهاي موثر
همان‌طور که متوجه شده‌ايد، گوگل يا ساير موتورهاي جستجوگر به زبان‌هاي انساني (نظير فارسي، انگليسي و غيره) تکلم نمي‌کنند، بلکه قلق خاص خود را دارند. پس ممکن است در پاسخگويي به برخي پرسش‌هاي انساني ما نتيجه‌ي خوبي ارائه نکنند. خوشبختانه ترفندهايي براي وادار کردن اين جستجوگرها به ارائه‌ي نتيجه‌ي مطلوب وجود دارد. برخي از اين موارد عبارتند از:
 
 
کلمات اضافي را از پرس و جوهاي خود حذف کنيد
از مطرح کردن پرس و جوهاي طولاني و جملات کامل پرهيز کنيد و در عوض از کلمات کليدي استفاده نماييد. گوگل برخي از کلمات شايع و معمولي را در جستجوي خود در نظر نمي‌گيرد و تنها به کلمات کليدي و مهم توجه دارد؛ هر چند اين روش در تمامي جستجوگرهاي اينترنتي شايع نيست، به هر روي مي‌توانيد با کم کردن از ميزان کلمات جستجو زمان بيشتري را صرفه‌جويي نماييد. براي نمونه به جاي جستجوي «ابعاد و وزن لپ‌تاپ مک‌بوک‌اير 2010» مي‌توانيد عبارت «ابعاد اندازه مک‌بوک‌اير 2010» استفاده کنيد.
گرچه همه‌ي ما کم و بيش از گوگل استفاده مي‌کنيم با اين حال اين جستجوگر نيز به قول معروف گاهي «کم مي‌ورد». به همين خاطر بر آن شديم تا برخي فوت‌هاي کوزه‌گري و ترفندهاي اساسي را با شما گراميان در ميان بگذاريم
از عملگر حدودي استفاده کنيد
به طور پيش‌فرض، گوگل عبارات جستجو را در همه جاي صفحه مي‌گردد و لزومي ندارد که از نظر او اين عبارات به هم نزديک باشند گرچه ممکن است شما اين‌طور بخواهيد. اين موضوع به خصوص زماني که به دنبال عبارتي چند حرفي هستيد، خود را نشان مي‌دهد. فرض کنيد به دنبال عبارتي چون استقلال قهرمان آسيا هستيد. ممکن است گوگل مقاله‌اي پيرامون استقلال و جدايي يکي از مناطق در آسيا را معرفي کند! اما اگر عبارت فوق را درون گيومه قرار دهيد و با جستجوي «استقلال قهرمان آسيا» مي‌توانيد به نتايج بهتر و مرتبط‌تري برسيد.
مطمئناً اگر به دنبال مقالاتي پيرامون سفيد کردن دندان هستيد، با جستجوي عين عبارت «سفيد کردن دندان» بسياري از مقالات مفيد مرتبط را از دست مي‌دهيد.اينجاست که مي‌توانيد از عملگر حدودي AROUND() استفاده کنيد. به کمک دستور teeth AROUND(2) white به گوگل مي‌گوييد که هر جا اين دو کلمه را در فاصله‌ي دو حرف در کنار هم ديد، آن را به ما نشان دهد. عددي هم که در داخل پرانتز نوشته مي‌شود، فاصله‌ي مجاز اين دو کلمه از يکديگر را نشان مي‌دهد؛ هرچه اين عدد کوچک‌تر باشد، فاصله کمتر و هر چه عدد بزرگ‌تر، فاصله بيشتر.
 
 دندان AROUND(2) سفيد
 
عباراتي که نياز نداريد را حذف کرده و بر عبارات مورد نظر خود تاکيد کنيد
اگر قصد داريد برخي کلمات را از جستجوي خود حذف کنيد، مي‌توانيد از خط تيره در ابتداي آن استفاده کنيد. براي مثال defrost pipes –ehow نتايجي که عبارت eHow در آن باشد را نشان نمي‌دهد. اما اگر مي‌خواهيد که اين عبارت حتماً در نتايج جستجو وجود داشته باشد، بايد علامت بعلاوه را پشت آن قرار دهيد.
 defrost pipes -ehow
از طرف ديگر مي‌توانيد به کمک عملگر OR گزينه‌هاي متعددي را بکاويد. براي مثال اگر به دنبال کلاه سياه يا آبي رنگ هستيد مي‌توانيد از اين دستور استفاده کنيد  hat (black OR blu)ث. دستور کلاه‌هايي که رنگ آبي يا سياه دارند را براي شما فهرست خواهد کرد.
 
جستجو تنها در عناوين
اگر دنبال عناوين مقالات هستيد و متن آن‌ها براي شما مهم نيست، مي‌توانيد از اين دستور در گوگل بهره ببريد allintitle:. اما اگر در ياهو يا بينگ هستيد از دستور ساده‌تر title: بهره ببريد.
allintitle:
 
جستجوي فايل‌ها
گاهي پيش مي‌آيد که اصلاً دنبال صفحات وب نيستيد، اما در عوض نوع خاصي از فايل مورد نظر شماست. براي نمونه به دنبال فايل صوتي يا PDF خاصي مي‌گرديد. براي اين منظور مي‌توانيد به راحتي از دستور filetype:extension در جستجوي خود استفاده کنيد. مثلاً اگر به دنبال فايل پاورپوينت هستيد، از دستور زير استفاده نموده و در ادامه آن موضوع فايل مورد نظر خود را وارد کنيد.
 filetype:ppt
 
دريافت سريع پاسخ سوالات اختصاصي
اغلب موتورهاي جستجو با توجه به دستورات و پرس‌وجوهايي که در اختيارشان قرار مي‌دهيم، بهترين نتايج را براي ما گردآوري مي‌کنند. براي مثال، اگر پرسشي نظير «ساعت فعلي در تهران» (What time is it in Tehran) را جستجو کنيد، گوگل زمان دقيق اين شهر را به شما ارائه مي‌کند. يا اگر بپرسيد «آلان ساعت چند است»، گوگل با توجه به نشاني آي‌پي، زمان فعلي‌تان را اطلاع مي‌دهد، هرچند ممکن است پاسخ قدري خطا داشته باشد. اين موارد تنها برخي از نمونه‌هايي است که بدون نياز به استفاده از دستورات خاص، و تنها با زبان طبيعي (البته انگليسي) به نتايج خوبي در گوگل ختم مي‌شود.
در حالي که بينگ و گوگل مي‌توانند نتايج بسياري را در اين زمينه ارائه کنند، جستجوگر Duck Duck Goبه طور اختصاصي براي اين منظور تهيه شده است.
در زير به برخي از قابليت‌هاي اين جستجوگر توجه فرماييد:
**با استفاده از دستور age مي‌توانيد به سن و سال افراد مشهور دست يابيد. براي نمونه با جستجوي "age of Obama" به سن رئيس جمهور ايالات متحده دست پيدا خواهيد کرد.
**اگر به دنبال ميزان کالري برخي از غذاها هستيد کافي است آن را جستجو کنيد. براي نمونه براي يافتن کالري دو عدد تخم مرغ خوشمزه از عبارت calories in 2 eggs استفاده کنيد. در حقيقت دستور calories in به همراه نام برخي غذا، ميزان کالري آن را نشان مي‌دهد.
**اگر وزن چيز خاصي مورد سوال شماست، باز هم اين جستجوگر پاسخي خوب برايتان دارد. براي مثال وزن يک عدد سيب را با عبارت weight of an apple بدست مي‌آوريد.
**يا اگر عددي تصادفي مي‌خواهيد، کافي است از دستور rand استفاده و محدوده‌ي عدد مورد نظر را وارد کنيد. يعني
 rand 1 100.
**اگر هم به دنبال جستجو در ويکي‌پديا هستيد مي‌توانيد نام ويکي‌پديا را در کنار کلمه‌ي مورد نظر وارد نماييد.
اين موارد تنها برخي از اطلاعاتي است که مي‌توانيد تنها با سر زدن به جستجوگر Duck Duck Go بدست آوريد و عملاً نيازي به جستجوي سايت ديگري نيست.