شنبه ۱۳۹۰/۱۲/۲۰

ساخت نخستين تراشه مغزي جهان

 

 
ساخت نخستين "تراشه مغزي جهان"

 


دانشمندان آي‌بي‌ام اعلام کردند که توانسته‌اند گامي اساسي در ترکيب دنياي رايانه و مغز بردارند. اين شرکت فناوري موفق به توليد دو پيش‌ساخت تراشه شده که به گفته محققان مي‌توانند اطلاعات را شبيه مغز پردازش کنند. اين تراشه‌ها نتيجه شش سال تلاش 100محقق بوده که حدود 41 ميليون دلار براي سازمان پروژه‌هاي تحقيقات پيشرفته دفاعي آمريکا هزينه دربرداشته است.

اين پيش‌ساخت‌ها، شواهد بيشتري را از اهميت روزافزون پردازش همزمان يا انجام همزمان چند وظيفه توسط رايانه‌ها نشان مي‌دهد. اين کار از اهميت زيادي براي نمايش گرافيکي و تجزيه مقادير زياد اطلاعات برخوردار است. کاربري‌هاي کنوني از اين تراشه در سطح بسيار ساده مانند فرمان دادن به خودرو براي عبور از پيچ يا بازي‌هايي مانند پينگ‌پونگ است.

به گفته محققان براي ورود اين تراشه‌ها به آزمايشگاه و بعد در محصولات بيش از يک دهه زمان لازم است. به گفته دانشمندان آنچه در اين بين مهم است نه کار اين تراشه‌ها که چگونگي انجام آن است. قابليت اين تراشه‌ها براي انطباق با گونه‌هاي اطلاعاتي که براي آن‌ها برنامه‌ريزي نشده بودند، بسيار قابل توجه است.

محققان فناوري از مدت‌ها پيش به دنبال ساخت رايانه‌هايي با توانايي يادگيري انساني بودند اما شيوه‌هاي اکتشافي شرکت آي‌بي‌ام و ساير شرکت‌ها در مورد "محاسبات شناختي" مي‌تواند به ساخت تراشه‌هايي با قابليت انطباق‌پذيري بهتر به اطلاعات دور از انتظار منجر شود. اين تراشه‌ها مي‌توانند به صورت بالقوه به پردازش علائم دنياي واقعي مانند دما يا صوت يا حرکت کمک کرده و آن‌ها را براي رايانه‌ها قابل احساس کنند. به گفته سازندگان، اين تراشه از بخش‌هايي تشکيل شده که مانند نورون‌ها و سيناپس‌هاي ديجيتالي رفتار کرده و آن‌ها را از ساير تراشه‌ها متفاوت مي‌کند.

منبع : ايتنا