6/16/2013

دوراه براي اطمينان از اصل بودن لب تاپ

دو راه براي اطمينان از اصل بودن لپ‌تاپ

دو سؤال هميشگي خريداران بازار رايانه و لپ‌تاپ اين است که راه تشخيص اصالت دستگاه چيست و چه موقع وقت خريد است؛ که اطمينان از اصل بودن لپ‌تاپ از دو راه ممکن است.

يکي از مشکلات هميشگي که از سوي عموم خريداران بازار رايانه و لپ‌تاپ مطرح مي‌شود، اين است که از چه راهي متوجه شوند دستگاهي که خريداري مي‌کنند اصل است.

دو راه براي اطمينان از اصل بودن لپ تاپ وجود دارد؛ اينکه خريد از فروشگاه‌هاي معتبر انجام شود و دوم اينکه سريال دستگاه از شرکت توليدکننده استعلام شود.
همچنين يکي ديگر از سؤالات هميشگي خريداران بازار رايانه و لپ تاپ اين است که چه زماني وقت خريد است و چه موقع قيمت‌ها کاهش مي‌يابد، زيرا رفتار مشتري‌ها اين گونه است که با آغاز روند نزولي قيمت‌ها در خريد دست نگه مي‌دارند و با آغاز روند صعودي قيمت‌ها، يکباره براي خريد راهي بازار مي‌شود.
در حال حاضر دستگاه‌هايي از قبيل تلويزيون، لپ تاپ و نوت بوک با قيمت‌هاي کمتر وارد کشور مي‌شود. اين دستگاه‌ها براي برخي افراد درست هم کار مي کنند؛ اما اين مثال‌ها هرگز ملاک خوبي براي ارزيابي صحت کارايي وسايل الکترونيکي غيرقانوني نيست؛ بلکه ملاک واقعي، تعداد دستگاه‌هاي خراب در هر 100 دستگاه است.
محمد حسن محمدي - رئيس شوراي حل اختلاف اتحاديه رايانه تهران - در اين باره گفته است :هم اکنون در بين کالاهاي غير مجاز، با موضوع دستگاه‌هاي بي نام (no name)، دستگاه‌هاي تقلبي شبه اصل، دستگاه‌هاي خراب و دستگاه‌هاي تعمير شده، مواجه هستيم.

وي در خصوص دستگاه‌هاي بدون نام توضيح داد: با افزايش توليدات جهاني، امروز کارخانه‌هايي در برخي کشورها از قبيل چين و تايوان دستگاه‌هايي را بدون هيچ نامي توليد مي‌کنند و به خريدار مي‌گويند هر نامي که بخواهيد مي‌توانيد روي آن بزنيد.
رئيس شوراي حل اختلاف اتحاديه رايانه تهران گفت: روي اين دستگاه ها نام برندهاي مطرح يا نام هاي متفرقه زده مي شود که در نهايت اين کالا معتبر و با کيفيت نيست؛ اگرچه به مراتب ارزان‌تر از نمونه مشابه باشد.
در حال حاضر دستگاه‌هايي از قبيل تلويزيون، لپ‌تاپ و نوت‌بوک با قيمت‌هاي کمتر وارد کشور مي‌شود. اين دستگاه‌ها براي برخي افراد درست هم کار مي‌کنند؛ اما اين مثال‌ها هرگز ملاک خوبي براي ارزيابي صحت کارايي وسايل الکترونيکي غيرقانوني نيست
به گفته اين وارد کننده قطعات رايانه و لپ تاپ و بر اساس اطلاعات نشريه ارتباطات ادامه داد: در موارد ديگري نيز مشاهده شده دستگاه هايي که به صورت غيرقانوني از مرزها وارد مي‌شوند، دستگاه‌هاي خراب يا تعمير شده و در حد نو هستند که به جاي کالاي نو فروخته مي شوند.
رئيس شوراي حل اختلاف اتحاديه رايانه تهران تاکيد کرد: در نهايت با توجه به اينکه هيچ تضميني براي تعمير اين دستگاه‌ها و بازگشت هزينه مشتري وجود ندارد، به خريداران رايانه، لپ تاپ، تبلت و نوت بوک توصيه مي‌کنيم کالاي غيرمجاز الکترونيکي نخرند.
او تاکيد کرد: در بازار رقابتي فروشندگاني که در حجم بالا کار مي‌کنند نمي توانند اجناس خود را در بازار نگه دارند. از اين رو هم اکنون واردکنندگان بازار رايانه و لپ تاپ از سود دو درصد به سود نيم درصد کاهش يافته است.