9/29/2013

با گوشي هاي افتاده در آب چه کنيم؟

با گوشي افتاده در آب چه کنيم؟

ابزارک يا گجت (Gadgets) به وسايل و تجهيزات الکترونيکي نسبتا کوچکي گفته مي‌شود که فناوري‌هاي نويني در آنها به‌کار گرفته شده و هرکدام امکانات خاصي را در اختيار کاربران قرار مي‌دهند. تابه‌حال تلفن همراهتان در آب افتاده است؟

با گسترش استفاده از تلفن‌هاي همراه، اين مشکل براي بسياري از کاربران پيش آمده و هنوز هم اين مشکل ادامه دارد (صرف‌نظر از تلفن‌هاي همراه و تبلت‌هاي ضدآب) و کاربران بسيار زيادي تلفن همراه يا تبلتشان در آب مي‌افتد! به‌نظر شما بهترين و ضروري‌ترين اقدام پس از خيس شدن تلفن همراه و تبلت چيست؟ آيا پاک کردن رطوبت روي دستگاه توسط يک دستمال کاغذي يا استفاده از سشوار راه حل خوبي است؟
 
اميدواريم هيچ وقت گجت شما خيس نشود اما اگر اين اتفاق افتاد به شما توصيه مي‌کنيم مجموعه اقدامات زير را انجام دهيد:
اقدام اول: منبع انرژي را قطع کنيد
اگر تلفن همراه يا تبلت شما خاموش است پيشنهاد مي‌کنيم به هيچ وجه براي اطمينان از بروز اشکال يا سالم بودن دستگاه، آن را روشن نکنيد! همچنين اگر دستگاهتان روشن است به سرعت آن را خاموش کرده و در صورتي که امکان خروج باتري از دستگاه وجود دارد اين کار را انجام داده و بسرعت باتري را خارج کنيد.
توجه داشته باشيد رطوبت به تنهايي موجب خرابي دستگاه شما نمي‌شود، اما مي‌تواند با عملکرد رسانايي خود بين قطعات الکترونيکي به‌کار رفته در دستگاه شما موجب اتصالات مختلف شده و دستگاه را از کار بيندازد. پس قطع منبع انرژي بهترين و اولين اقدام براي جلوگيري از بروز اين اتصالات است.

 
اقدام دوم: جداسازي هرآنچه جدا مي‌شود
قاب دستگاه، در باتري، کارت حافظه، سيمکارت، درپوش سوکت هدفون و هرچيز ديگري را که فکر مي‌کنيد براحتي از تلفن همراه يا تبلت شما جدا مي‌شود جدا کنيد تا هوا براحتي بتواند به دستگاه شما وارد و رطوبت نيز بتواند به‌راحتي از آن خارج شود!
 
 
اقدام سوم: اجراي عمليات مکش
تا اين مرحله از کار منبع انرژي قطع شده است و قطعات متصل به دستگاه شما تا حد امکان از آن جدا شده و راه‌هاي مختلفي براي نفوذ هوا و خروج رطوبت ايجاد شده است. حالا ‌بايد از يک جاروبرقي مجهز به نازل باريک مکش هوا استفاده کرده و به کمک آن رطوبت را از داخل دستگاه خود به بيرون مکش کنيد.گاهي اوقات مکش رطوبت توسط دهان نيز مي‌تواند تا حد بسيار زيادي دستگاه شما را از مرگ حتمي نجات دهد.
 هرگز از سشوار، بخاري يا هر منبع حرارتي ديگر براي خشک کردن دستگاه کمک نگيريد. منابع حرارتي به‌راحتي قطعات الکترونيکي دستگاه شما را ذوب مي‌کنند! در صورتي که قصد داريد از سشوار کمک بگيريد توجه داشته باشيد فقط باد سرد آن براي اين کار مناسب است
اقدام چهارم: خشک کردن
با طي مراحل قبل مقدار بسيار زيادي از رطوبت موجود در دستگاه شما خارج مي‌شود اما همچنان توصيه مي‌کنيم دستگاه را روشن نکنيد چرا که کمي رطوبت نيز مي‌تواند موجب از کار افتادن دستگاه شما و هدر رفتن تلاش‌هايتان بشود. پس از خروج بخش اعظم رطوبت به روش‌هاي فوق ‌بايد نم موجود در دستگاه را نيز خشک کنيد. براي اين کار روش‌هاي مختلفي توصيه شده است که يکي از آنها قرار دادن دستگاه در برنج خام است. براي انجام اين کار ‌بايد ظرفي را پر از برنج کنيد و دستگاه خود را براي مدت 48 ساعت تا دو هفته در آن قرار دهيد. (زمان قرارگيري در برنج به ميزان نفوذ رطوبت در دستگاه شما بستگي دارد)
اقدام پنجم: تست سلامت دستگاه
پس از مرحله خشک کردن نوبت به تست دستگاه مي‌رسد. در اين مرحله ‌بايد دستگاه را از ظرف برنج درآورده و وضع ظاهري آن را بررسي کنيد. در صورتي‌که نشانه‌اي از رطوبت در آن مشاهده کرديد دوباره دستگاه را به داخل ظرف برنج بازگردانيد (همچون وجود مه روي صفحه نمايش) در غير اين‌صورت به احتمال زياد رطوبت دستگاه شما به‌طور کامل خشک شده است و مي‌توانيد با قرار دادن باتري در جاي خود، آن را روشن کنيد.
به احتمال قوي دستگاه شما مثل روز اول شروع به‌کار خواهد کرد!
هرگز اين کارها را انجام ندهيد
 هرگز از سشوار، بخاري يا هر منبع حرارتي ديگر براي خشک کردن دستگاه کمک نگيريد. منابع حرارتي به‌راحتي قطعات الکترونيکي دستگاه شما را ذوب مي‌کنند! در صورتي که قصد داريد از سشوار کمک بگيريد توجه داشته باشيد فقط باد سرد آن براي اين کار مناسب است. (استفاده از روش مکش توسط جاروبرقي نتايج بهتري را در پي خواهد داشت).
هرگز به خشک کردن دستگاهتان توسط دستگاه مايکروويو فکر هم نکنيد!
دستگاه مرطوب خود را تکان ندهيد! شايد فکر کنيد تکان دادن دستگاه موجب مي‌شود رطوبت از آن به بيرون سرازير شود، اما گاهي اوقات همين عمل موجب مي‌شود رطوبت موجود در فضاي بيروني دستگاه نيز به داخل نفوذ کرده و ميزان نفوذ عميق‌تر شود.