9/28/2013

5 راه براي رسيدن به اينترنت

5 راه براي رسيدن به اينترنت

دسترسي به اينترنت از ملزومات زندگي امروزي است، زيرا براي زندگي مدرن و انجام راحت‌تر امور، قطعا ابزاري ضروري است.

از ميان انواع روش‌هاي موجود براي دسترسي به اينترنت، پنج روش زير از عمومي‌ترين‌هاست. در اين نوشته مي‌خواهيم به بررسي هر يک از اين روش‌ها بپردازيم و مزيت‌ها و معايب هر يک را دريابيم.
Dial Up
اين روش جزو روش‌هاي قديمي و ساده دسترسي به اينترنت است و با آن‌که سرعت بسيار کمي دارد (حداکثر 56 کيلوبيت در ثانيه) اما هنوز در مکان‌هايي که آنجا خبري از اينترنت پر سرعت نيست، مورد استفاده قرار مي‌گيرد. براي اتصال به اينترنت از اين روش، به يک مودم Dial-Up نياز خواهيد داشت که امکان نصب داخل کيس يا قرارگيري بيرون کيس را دارد.
اين روش از خط تلفن استفاده کرده و به همين علت در زمان اتصال به اينترنت خط تلفن اشغال خواهد شد. اين روش واقعا اقتصادي و بهينه نيست و مي‌توان فقط آن را براي مناطقي توصيه کرد که آنجا دسترسي به اينترنت‌هاي پرسرعت وجود ندارد، زيرا هم بايد هزينه تلفن پرداخت شود و هم هزينه اشتراک اينترنت.
 
ADSL
يکي از عمومي‌ترين روش‌هاي دسترسي به اينترنت، استفاده از ADSL است. در اين روش نيز از خط تلفن براي انتقال اطلاعات استفاده مي‌شود. ارتباط صوتي روي تلفن فقط بخشي از طول موج فراهم شده توسط کابل مسي خط‌تلفن را مصرف مي‌کند و بخش عمده‌اي از طول موج قابل استفاده روي خط تلفن آزاد مي‌ماند. به همين علت مي‌توان با استفاده از دستگاه‌هاي مخصوصي که در مخابرات و خانه به خط تلفن وصل شده است، به انتقال اطلاعات پرداخت و دسترسي به اينترنت را با سرعتي بالا فراهم کرد.
ساختار ADSL به نحوي است که سرعت دانلود اطلاعات بالاتر از سرعت آپلود آن است.
مودم‌هاي ADSL نيز داراي انواع مختلفي است و عموما در انواع ساده و مجهز به اتصال Wi-Fi داخلي ارائه شده ‌است. مدل‌هاي ساده فقط از طريق يک کابل USB يا کابل شبکه به يک کامپيوتر وصل مي‌شود. مدل‌هاي داراي اتصال Wi-Fi، اين امکان را به شما مي‌دهد که از طريق نوت‌بوک، تبلت يا گوشي هوشمند خود به صورت بي‌سيم به اينترنت وصل شويد.
 
WiMAX
اتصال WiMAX نيز توانايي ارائه اتصال اينترنت با سرعت بالا (همانند ADSL) را دارد، ضمن اين‌که به خط تلفن نياز ندارد. در مقابل، وايمکس از امواج مخابراتي براي انتقال اطلاعات استفاده کرده و در نتيجه، همانند يک گوشي تلفن همراه که با آنتن دهي خوبي براي برقراري تماس با کيفيت نياز دارد،وايمکس نيز بايد آنتن‌دهي خوبي در محل استفاده داشته باشد. اين ويژگي باعث مي‌شود بتوان مودم وايمکس را با خود جابه‌جا کرد و هرجا که آنتن دهي خوبي وجود داشت از آن استفاده کرد.
 نوع نياز شما، محل سکونت، شرايط خاص و عوامل ديگر همگي در انتخاب يک سرويس مناسب دخيل است و در کمال صداقت بايد گفت هيچ يک از اين سرويس‌ها، بهترين نيست
مهم‌ترين دغدغه در استفاده از وايمکس بحث آنتن دهي آن است که مي‌تواند تجربه‌اي خوب از دسترسي به اينترنت يا عذابي مطلق و شبانه روزي برايتان ايجاد کند! سرويس‌دهندگان براي کساني که محل‌شان آنتن‌دهي نامناسبي دارد، مودم‌هايي با قابليت نصب در بيرون از محيط داخلي ارائه مي‌دهند که داراي آنتن‌هاي قدرتمندي است، اما اين مودم‌ها ديگر قابل جابه‌جا شدن نيست و در ضمن بايد يک کابل شبکه را از مودم به داخل خانه و به کامپيوتر بکشيد. بيشتر مودم‌هاي وايمکس داراي اتصال داخلي Wi-Fi نيز است و به همين دليل براي اتصال لپ تاپ، تبلت و گوشي هوشمند به اينترنت از طريق وايمکس، دچار مشکل نخواهيد شد.
 
GPRS
اگر يک سيمکارت موبايل همراه اول يا ايرانسل داريد، مي‌توانيد به اينترنت از طريق GPRS نيز دسترسي داشته باشيد. براي استفاده از سرويس GPRS روي سيمکارت بايد تنظيمات آن را در گوشي خود وارد کنيد. گاهي نيز با نصب سيمکارت در گوشي به‌طور خودکار اين تنظيمات توسط مخابرات به گوشي ارسال مي‌شود.
در ضمن نسخه جديد GPRS که با نام EDGE نيز شناخته مي‌شود نيز قابل استفاده است که از حداکثر سرعت 237 کيلوبيت در ثانيه پشتيباني مي‌کند (البته سرعت قابل دستيابي در سيمکارت‌هاي ايران بسيار پايين‌تر از اين مقدار است).اين اينترنت بيشتر براي استفاده توسط خود گوشي توصيه مي‌شود و بالطبع براي استفاده از آن بايد در منطقه‌اي با آنتن‌دهي مناسب قرار داشته باشيد. در ضمن گوشي شما نيز بايد توانايي پشتيباني از فناوري GPRS را داشته باشد.
3G
اين عبارت به معناي نسل سوم شبکه‌هاي مخابراتي است و اکنون فقط شرکت رايتل از آن پشتيباني مي‌کند. در آخرين نسخه از استاندارد نسل سوم شبکه‌هاي مخابراتي، حداکثر سرعت دانلود اطلاعات مي‌تواند به 56 مگابيت در ثانيه نيز برسد (نوع گوشي مورد استفاده نيز در دسترسي به حداکثر سرعت و نحوه پشتيباني از آن نيز تاثيرگذار است). اما حداکثر سرعتي که در شبکه 3G در ايران ارائه مي‌شود به مگابيت در ثانيه مي‌رسد که البته براي استفاده از اين سرعت نيز بايد مدارک مورد نياز آن را به ارائه‌کننده اين سرويس ارائه دهيد.
سرويس 3G نيز به آنتن‌دهي مناسب نياز دارد و در مناطق مختلف سرعت انتقال اطلاعات مي‌تواند متغير باشد. با اين حال سرعت انتقال اطلاعات بسيار بيشتر از آن چيزي است که توسط GPRS يا يک اتصال DialUp تجربه مي‌کنيم. کاربران اين سري از اتصالات اينترنتي مي‌توانند يک مودم 3G که شبيه يک حافظه فلش بزرگ است تهيه کرده و با نصب سيمکارت درون آن و سپس اتصال به پورت USB کامپيوتر، دستگاه خود را از طريق اينترنت سيمکارت به اينترنت وصل کنند.
 
کدام سرويس بهتر است؟
نوع نياز شما، محل سکونت، شرايط خاص و عوامل ديگر همگي در انتخاب يک سرويس مناسب دخيل است و در کمال صداقت بايد گفت هيچ يک از اين سرويس‌ها، بهترين نيست.
هر يک ممکن است در شرايطي خوب بوده و در شرايطي ديگر بد باشد. براي مثال در خط ADSL، نويز خط يا پروسه تعمير و نگهداري مخابرات (که ممکن است چند روزي سرويس ADSL را از کار بيندازد) روي کيفيت و دسترسي به آن تاثيرگذار باشد يا براي مثال هواي باراني و رعد و برق مي‌تواند بر ميزان آنتن دهي WiMAX تاثير بگذارد. جدول زير بخشي از مزايا و معايب سرويس‌هاي اينترنتي مختلف را به شما نشان مي‌دهد.
 
نوع سرويس
نکات مثبت
نکات منفي
راه اندازي
Dial-UP
تنها به يک خط تلفن نياز دارد
سرعت بسيار پايين، اشغال شدن خط تلفن، قطعي زياد بر اساس کيفيت خط
تنها يک مودم Dial-Up و يک خط تلفن نياز دارد
ADSL
سرعت بالا، اشغال نکردن خط تلفن، هزينه معقوا راه اندازي اوليه
امکان جابه جايي ندارد، نياز به پشتيباني مرکز مخابراتي، در ايران عدم پشتيباني از ADSL روي خطوط فيبر نوري
ثبت نام اوليه، انتظار براي آماده سازي خط توسط مخابرات، خريد مودم، اعمال تنظيمات، شارژ ماهانه
WIMAX
سرعت بالا، جابه جايي آسان، پروسه راه اندازي کوتاه مدت، امکان استفاده از مودم کوچک قابل حمل، بيشتر مودم هاي وايمکس داراي
Wi-Fi داخلي است
وابستگي شديد به ميزان آنتن دهي، هزينه راه اندازي نسبتاً بالا
ثبت نام اوليه، خريد مودم، اعمال تنظيمات توسط کارشناس و يافتن محلي مناسب براي آنتن دهي، شارژ ماهانه
GPRS
راه اندازي آسان
سرعت پايين، وابستگي به ميزان آنتن دهي
فعال سازي اين سيستم روي سيم کارت و داشتن يک گوشي با قابليت پشتيباني از GPRS
3G
سرعت بالا در مقايسه با GPRS، راه اندازي آسان
وابستگي به ميزان آنتن دهي، اکنون پوشش دهي محدودي دارد
فعال سازي اين سرويس روي سيم کارت و داشتن يک گوشي با قابليت پشتيباني از 3G